Dosyalar

ALTİD Faaliyet Raporu

911

ALTİD YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

12.11.2013-04.11.2016 Faaliyet Dönemi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) 1985 yılında kurulmuş, 2002 yılında bakanlar kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernek statüsünü almış,  254 üye tesisinde 84.000 yatak kapasiteli mesleki bir örgütlenmedir.  Batı Akdeniz Kalkınma Kurulu üyesi ve TÜROFED’in kurucu üyesidir.

ALTİD’in VİZYONU

Alanya turizmine yönelik, turizmin çeşitlendirilmesi , alternatif turizm faaliyetleri ve özellikle bölgemizde turizmi mevsimsellikten çıkarmak en önemli amaçlarımız arasındadır. Dünyada gelişen yeni turizm trendleri göz önüne alınarak, başta konaklama sektörünün rekabet gücünü artırmak ve Alanya’yı daha iyi tanıtabilmek için çalışma ve organizasyonlar yapmayı amaçlayan ALTİD, turizmin ve sektörde çalışan işgücünün  niteliklerini artırmak, resort turizmin yanında spor turizmi, sağlık turizmi, spa ve wellness, ileri yaş turizmi, engelli turizmi, gençlik turizmi-doğa sporları, kültür turizmi  ve kongre turizminden yararlanılarak mevsimselliği yıl bazına yayma, tüketicinin talebini yönlendirebilme  ve dolayısıyla istihdama ve ekonomiye katkı sağlamayı misyon edinmiştir. Bunların yanısıra, üyeleri arasında dayanışma ve işbirliğini sağlayarak, bölge turizminin kalkınması ve bölgedeki kamu kurumları, odalar, dernekler ve diğer kurum/kuruluşlar arasında işbirliğini güçlendirerek bölge turizmi ve ekonomisinin güçlenmesini de görev addetmiştir.

Alanya turizminin kalite standartlarını yükseltme hedefleri ile sürdürdüğümüz faaliyetlerimize ilişkin ana başlıklar şunlardır:

  1. Üyelere Yönelik Faaliyetler

  2. Tanıtım Çalışmaları

    a)Fuarlar

    b)Spor Organizasyonları

    c)Sosyal/Kültürel Etkinlikler

    d)Gazeteci, TV,sanatçı misafir heyet ve ağırlamaları

    e)İç Pazar çalışmaları

  3. Sosyal/Sektörel Gelişime Yönelik Destek Faaliyetlerimiz

  4. Katılınan Sektörel ve Diğer Toplantılar

  5. Projeler (Yürütülen/Destek Olunan ve Geliştirilen)

  6. Eğitim Faaliyetlerimiz

  7. TÜROFED Temsili

    …………………………………………………………………………………

  1. ÜYELERİMİZE YÖNELİK FAALİYETLER

  1. Üyelerle Dayanışma Organizasyon ve Toplantıları. (Üyelerimize mail yolu ile devamlı bilgi akışı yapılmakta, otelci, tur operatörü, acenteci, kamu özel ve turizm sektörü olarak kaynaşma, dayanışma toplantıları ve kokteyl faaliyetleri düzenlenmektedir)

  2. Alanya’mızın tanınırlığını artırmak  ve imaj çalışmalarının geliştirilmesine yönelik üyelerle bölgelerde istişare toplantıları. (Alanya Belediyesi ve ALTAV tarafından gerçekleştirilen festival, spor organizasyonu vb. etkinlikler ile ayrıca yurtiçi, yurtdışı fuar v.b. organizasyonlarda  kullanılmak üzere etkin tanıtım için katkı ve katılım sağlanmasının gerekliliğine değinilmiş bu hususta görüş birliği sağlanmaya çalışılmıştır)

  3. Sezon Değerlendirme Toplantılarımız: (2015 yılı sezon değerlendirmesi, mevcut duruma yönelik karşılıklı bilgi alışverişi yapılmış, 2016 sezonuna yönelik değerlendirme toplantısında ise dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan sektör toplantılarında görüşülen konular ile tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile yapılan görüşmeler aktarılmıştır. Turizmimizde gelinen noktada nelerin fırsata çevrilebileceği, ne gibi görevlerin üzerimize düştüğü, Rus pazarı ve Avrupa pazarındaki ön rezervasyonlara ait bilgiler, reklam ve imaj çalışması Avrupa, Doğu Avrupa ve İskandinav ülkelerinde ve Rusya pazarında stratejilerin belirlenmesi gibi konular paylaşılmıştır.)

  4. Üyelerimizle bir araya gelinen toplantılarda; ÖTV-KDV-SGK desteğinin bir an evvel hayata geçirilmesi, sektöre yönelik kredilerin 5 sene içerisinde geri çağırılmaması, güvence verilmesi, altyapı (yol, elektrik, fiber, çöp vs) yatırımlarının 2017 yılına kadar tamamlanması, Rusya’daki Türk menşeili tur operatörleri ile  acil olarak toplantı yapılması ve destek sağlanması, Avrupa pazarına destek, konusu. Tur operatörleri ile farklı/alternatif pazarlara yönelinmesi, algı ve imaj tanıtım çalışmalarının arttırılması, 2016  yılına yönelik doluluk oranı hedeflenmesi, personel politikası, farklı pazarlara yönelinmesi, iç turizmi geliştirmek için kampanya- paket ve organizasyon planlaması konuları üzerinde durulmuştur.

  5. Otel ve acente mensupları ile toplantılar yapılmış, TÜRSAB ve SKAL Alanya Klubü ile bölgemiz turizmini değerlendirme ve geliştirme amaçlı görüşmelerde bulunulmuştur.

  6. ALTİD ve SKAL işbirliğinde Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun teşrifiyle turizmcilerle toplantı organizasyonunda Sayın Bakana ve Antalya Milletvekilleri ile görüşmelerde turizme yönelik “çok acil, kısa ve orta vadede çözülmesi gereken sorunlar ve uzun vadede yapılması istenen talepler” raporu iletilmiştir. (Bu rapor; SGK ve enerji destekleri, kaçak elektrik payı, Kredi Garanti Fonu destekli düşük faizli kredi destek paketi, tur operatörlerine destek kapsamı, Rus turistlerin kimlikle giriş yapabilmeleri, eğlence vergisine muafiyet getirilmesi, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) iadesi, konaklama sektörünün ihracatçı kapsamına alınması, Katma Değer Vergisi (KDV) uygulaması, tahsis sürelerinin uzatılması, Ekonomi Bakanlığı tarafından turizm yatırımları teşvik belgelerine sınırlama getirilmesi, Türk Hava Yolları’nın (THY) doğrudan bölgesel uçuşlara destek vermesi, okul tatilleri, üniversite sınavları, TEOG ve LYS sınav takviminin yeniden düzenlenmesi, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun güncellenmesi, mesleki çatı örgütünün oluşturulması, residence, hostel ve ikinci konut sorunu, yabancı işçilerin çalışma izni, kıyı kanunu, turizm tanıtım ajanslarının kurulması, yeni pazarların oluşturulması ve 2016’ya yönelik tüm pazarlarda çalışmaların acilen yoğunlaştırılması başlıklarını içermektedir)

  7. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Kontrolörler Kurul Başkanlığı ile birlikte tesis sınıflandırma denetim programları yürütülmüştür.

    Ayrıca kamu ve özel kurumlardan gelen bilgiler mail yolu ile duyurulmuştur.

  1. TANITIM ÇALIŞMALARI

  1. Fuarlar

  1. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) çatısı altında ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılım ve temsil. Alanya olarak ALTAV çatısı altında 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016 tanıtım döneminde katılınan 77 adet turizm fuarı ve tanıtım materyalleri için katkı sağlanmış, ayrıca çoğu fuarlarda temsil görevi de yürütülmüştür. EMITT İstanbul Tatil ve Turizm Fuarı ile ITB Berlin 51 m2, Hollanda/Utrecht 40 m2 ve Finlandiya/Helsinki 20 m2 turizm fuarlarına özel hazırlatılan stantlarla katılınmıştır. Her yıl özel hazırlanmış stantla İstanbul/EMİTT’e katılmaktayız. Emitt 2014 de Alanya’ya En Uzun Soluklu Katılımcı Stand” ödülü verilmiştir. Emitt fuarına Alanya Kız Teknik Lisesi ve Ümit Altay Otelcilik Okulu turizm bölümü öğrencilerinin stant görevlisi olarak katılımları sağlanarak fuar tecrübesi kazandırılmış, 40 öğrencinin fuarı günübirlik görmeleri organize edilmiştir.

Bu sene ilk defa İRAN turizm fuarına da katılınmıştır. Ayrıca ALTAV ile birlikte BAKA’nın İran pazarının hareketlenmesi amacıyla hazırladığı İranlı seyahat acentesi, gazeteciler ile yerli otel işletmelerinin de katıldığı Antalya-İran Turizm Zirvesi programında Alanya tanıtım stantı açılmıştır.

ALTAV’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yer aldığı 3. yaş potansiyeline yönelik düzenlenen ‘50+ Jaarbeurs Turizm Fuarı’nda Hollanda’nın en popüler tatil sitesi Reisgraag’dan alınan “En İyi Tatil Şehri, Alanya” ödülü fuar boyunca sergilenmiş, imaj anlamında çalışmalarımıza büyük katkı sağlamıştır.

FESTİ RAMAZAN 2016 (Almanya’nın Dortmund şehrinde her yıl geleneksel olarak Ramazan ayında düzenlenen  Kültür ve Ramazan Fuarına / 16 m2 lik bir alanda ALTAV’ın katılımı organize edilerek desteklenmiştir.)

Katıldığımız (2016 daki) fuarlarda; tur operatörleri ve seyahat acente yetkilileri ile görüşmelerimizde; dünyanın ve özellikle avrupanın bir çok şehrinde de gerçekleşen ve olası terör olaylarının ülkemiz ve kaynak pazar olan ülkelerde yaşanan gelişmeler de değerlendirilerek “terör algısının değişmesi, güvenli tatil ülkesi olduğumuzun anlatılmasının gerekliliği” üzerinde durulmuştur. Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın büyük kolaylıklar sağlayan önemli bir potansiyel olduğu belirtilerek, uçuş planlamalarına alınması görüşmelerinde bulunulmuştur.

  1. Tanıtım materyalleri :

    Alanya tanıtım filmi fuarlar için çoğaltılmış, Alanya Şehir Planı yeniden hazırlatılmış, Alanya Destination Otel Rehberi ile Alanya Doğa Sporları Projesi kapsamında doğa yürüyüş yolları haritası-kitapçığı bastırılmış, tanıtım amaçlı fuarlar ve ziyaretlerde kullanılmıştır. Alanya’nın yeni tanıtım filmi çalışmalarında ALTAV’a katkı sağlanmıştır.

    TSS Workshop’a katılınmış, workshopta bölgesel reklam verdiğimiz ve reise bürolaa dağıtılan Consumer Magazine ile ilgili tanıtım ve afişler kullanılmıştır.

  2. Alanya Sağlık Turizm Derneği’nin sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla dünyada ve Türkiye’de Sağlık Turizminin hangi seviyede olduğu, süreçleri ve ulusal boyutta seminer düzenlenmesini içeren projede yer alınarak destek verilmektedir. Sağlık turizminin bölgemiz açısından değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için bir dizi toplantı organizasyonları gerçekleştirilmiştir. Alanya Sağlık Turizmi Derneği ile sağlık turizmi üzerine görüş ve önerilerimiz aktarılarak ön değerlendirme toplantısı yapılmış, ulusal ölçekte sağlık turizmi kongresi planlaması, sağlık turizmine verilecek teşvikler, bu teşviklerin ne şekilde kullanılacağı, farkındalık çalışması yapılması ile fuarlarda tanıtım konularında görüşülmüştür.

  1. Spor Organizasyonları

    Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya-Alanya etabı ile başlayan EUROSPORT’tan canlı yayınlanan ve yıl içerisinde de tekrar yayınları ile Türkiye’nin ve Alanya’nın tanıtımı için önemli bir yarışma olan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (2014) ve 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (2015) Alanya hazırlıkları yerelde Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, ALTSO, ALTİD ve bölge turizm derneklerinin katkı ve işbirliği koordinasyonu ile gerçekleştirilmiştir. (Türkiye ve dünya basının yakından takip ettiği, Eurosport başta olmak üzere global ölçekli TV kanalları tarafından 190 ülkede yayınlanan yarış Alanya ve ülke tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır.)

Triathlon Dünya Kupası organizasyonu, Uluslararası Açık Alan Hentbol, Plaj

Hentbol turnuvaları.

Alanya Yelken Klübü sporcularının Yunanistan’da yapılan 18. Yılbaşı kupası yelken yarışması ile Adana’da yapılan Yelken yarışmaları, 2. Uluslar arası Alanya Lakros Turnuvası.

12 Yaş Erkekler Avrupa Tenis Şampiyonası.(Uluslararası Tenis Federasyonu ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2014-2015 yılı faaliyet programında yer almaktadır.)

ANDOFF ve Alanya Offroad Klubü tarafından 5.si Alanya’da yapılan ulusal offroad yarışı.

Türkiye Oryantiring Federasyonun Antalya Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Oryantiring yarışları için otel organizasyonu.

ADD Alanya Şubesi’nin Atatürk Yarı Maratonu ve Alanya Halk Koşusu.

  1. Sosyal Kültürel Etkinliklerimiz

  1. Alanya Turizm ve Sanat Şenliği (Sanatçıların, Alanya Kardeş şehir heyeti ve festivale katılan diğer şehirlerden katılımcıların konaklamaları organize edilmiş, sanatçı hizmet bedeli karşılanmıştır.)

  2. ALTAV, Detur işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ALTİD, ALTUYAB desteği ile etkisi çok olumlu gözlemlenen Miss Finland / Finli güzeller yarışması organizasyonu (3 yıldır), (“Miss Finland Final Öncesi Kampı” ve Miss Finland yarışması gerçekleştirilmiştir. (Alanya’nın tarihi ve doğal alanlarında çekimlere katılan 10 finalist Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda da katalog-video çekimlerinde yer almış, Finlandiyalı 10 güzeli Alanya kampı boyunca LIV Channel, Iltasanomat, Iltalehti Seiska, Nelonen-Media ve Fox TV’nin basın mensupları takip etmiş ve önemli bir tanıtım çalışmasına imza atılmıştır.)

  3. 1.Alanya Uluslararası Kristal Kale Film Forumu ve Festivali düzenlenmiştir. Derneğimiz, Alanya Belediyesi, ALTAV, ALTSO işbirliği ve desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği ve Onur Air’in katkılarıyla Alanya’da 24-30 Haziran 2016 tarihlerinde 1. Alanya Uluslararası Kristal Kale  Film Festivali ilk kez gerçekleştirilecektir. Sloganı “Dostluk kazansın” olarak belirlenen 1.  Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali’nde Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilerek ve Türkiye, Rusya, Belarus, Ukrayna’dan sinemanın değerli isimleri, basın mensupları, sponsorları festival çerçevesinde ağırlanmıştır. Film Festivalinin 1 yıl öncesinde forumu yapılmış, böyle bir çalışmanın sektörel kazanımlarının neler olacağı anlamında ön organizasyonu sağlanmıştır. Türk Sinema Vakfı’nın 2016’da ilk kez Alanya’da düzenlemeye hazırlandığı “1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali” etkinlikleri öncesinde Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTİD, ALTAV, ALTSO, ALTAV işbirliği ile Alanya’da ön hazırlık ve planlama niteliğinde forum organizasyonu yapıldı. Forum süresince toplantılar ve ücretsiz film gösterimleri yapılmıştır. 1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali Alanya’nın sadece deniz, kum, güneş üçlemesiyle tanıtımının yanı sıra kültürel ve sanatsal dokusuyla tanıtımı yoluna gidilmesi anlamında farklı ve faydalı görülmektedir.

  1. Gazeteci, TV, sanatçı, misafir heyet ağırlamalarımız

ALTAV’ın, Alanya’nın tanıtımı çalışmalarına konaklama, temsil, program ve üyelerimize, kamuoyuna duyuru şeklinde destek sağlanmıştır. Bu kapsamda ataşelikler işbirliği ile davetli gelen yabancı basın mensupları; yerli ve yabancı acente, tur operatörü ve uçak şirketleri temsilcileri Alanya’da ağırlamış, beraberinde Gazipaşa Havalimanı’nın tanıtımına da ağırlık verilmiştir.

  1. Bulgar Pop sanatçının klibinin Alanya’da çekilmesi, (Bulgaristan’ın ünlü pop sanatçıları Anelia Georgieva ve Daniel Rusev’in son klip çalışmasını Alanya’da yapmaları sağlanmıştır. Sanatçılar keyifli vakit geçirdiklerini ilk kez geldikleri Alanya’yı çok beğendiklerini, çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getirmişler, Bulgarca ve İngilizce yapılan röportajlar Bulgaristan medyasına da gönderilmiştir)

  2. Polonya medyasının Alanya’da yapmış olduğu çekimler, (Polonya’da 150 şehri kapsayan Tip Medya’dan 4 kişilik basın mensubu davet edilerek Polonya pazarına yönelik Alanya tanıtım çekim çalışmaları yapılmış, özel haber çalışması hazırlatılmış ve bu programın Polonya’da satışların yükseldiği zaman dilimi olan mayıs, haziran ve temmuz aylarında yayınlanması sağlanmıştır. Aynı zamanda Polonya’nın ikinci büyük kablolu network operatörü olan, 2 milyonun üzerinde de basılı ve internet yayınları okuyucu kitlesine sahip Tip Media grubunun “Leisure and Health TV” kanalında ve wypoczynekizdrowie.pl sitesinde Alanya tanıtım içeriklerine de nisan ayı boyunca yer verilmesi sağlanmıştır.)

     

  3. BAKA ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen Kuveyt Fam Trip Programına Alanya’nın dahil edilmesi, (Bu program kapsamında 15 kişilik Kuveyt’in önemli seyahat acenteleri ve tur operatörü yetkilileri ile Sharjah’tan Antalya’ya direkt uçuş yapacak Air Arabia Yetkililerinin de katıldığı heyet Alanya’da ağırlanmıştır.)

  4. Kazakistan’dan misafir basın heyeti ağırlama organizasyonu,

  5. İspanya’dan basın mensubu ziyaret programına Alanya’nın dahil edilmesi ve ağırlanması.

  6. Helsinki Kültür ve Tanıtma Ataşeliği işbirliği ile Finlandiya’nın en büyük seyahat sitelerinden rantapallo.fi’den 2 gazetecinin ağırlanması.(Kültür ve Turizm Bakanlığı Helsinki Kültür ve Tanıtma Ataşeliği’nin Finlandiya’da yürüttüğü tanıtma çalışmaları kapsamında Finliler için Türkiye’deki en önemli tatil destinasyonu olarak Alanya öne çıkarılmıştır. Türkiye’ye gelen Finli turistlerin yüzde 55’inin geldiği Alanya’nın görselleri, Helsinki’nin en işlek caddelerinden Aleksanterinkatu’daki bir binanın iki cephesine giydirilmiştir.)

  7. Londra Tanıtma Müşavirliği işbirliğinde; 4 gazetecinin ağırlanması. (“Travel & Health Insurance Journal” sektörel dergisi, “The Scotsman” gazetesi ve “The Scots Magazine” dergisi yazarı Robin Gauldie; Huffington Post, A Luxury Travel Blog ve GapYear.com internet sayfalarında seyahat içeriği  yazıları hazırlayan  Gunning Chloe, Seyahat instagramcısı  Stefania Crivellaro (@steffi_daydreamer, 63,000 takipçi), Seyahat ve keşifçiler için destinasyon tavsiyesi yapan  instagram hesabı  Howl London (@Howllondon, 129,000 takipçi) ekibinden Cameron Wheels, konuk edilmiştir.

  8. Litvanyalı araştırmacı yazar Ausrine Semiene ve Polonya Turizm Bakanlığı danışman şirketlerinden Aktero’nun sahibi gazeteci Tomasz Rosset’in Alanya’da ağırlanması, (Rosset, Alanya hakkında topladığı bilgi ve belgeleri Bakanlık yetkililerine dosya halinde sunacağını, önümüzdeki yıllarda iki ülke arasında turizm bağının hangi alanlarda güçlendirilmesi gerektiğini yetkililere detaylıca anlatacağını belirtmiştir.)

  9. Norveçli gazeteci Anita Ommestad Krok’un derneğimizi ziyareti (ziyarette Alanya’nın tesis ve yatak kapasiteleri, bölge turizm ekonomisi, sezon beklentileri ve Rusya’da yaşanan ekonomik krizle birlikte Rusların alım gücü, otelcilerin aldıkları tedbirler, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın Norveç ve dünya pazarları için stratejik önemi konularında bilgiler aktarılmıştır)

  10. Scandinavian Travel Radio’dan Svante Strömberg’in 2015 ve 2016 yıllarında iki kez davet edilerek ağırlanması, (İskandinav ülkelerinde ilgiyle takip edilen tatil programları hazırlayan radyo diskjokeyi Strömberg Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılarla ev röportajları da yapmış, Alanya’daki değişimleri, turizmdeki gelişimleri, Gazipaşa Havalimanı üzerinden bölgemiz ulaşımının kolaylaştığını dinleyicilerine aktarmıştır.)

  11. Alanya Belediyesi, İz TV Alanya Film projesi kapsamında İz tv ekibi, TRT ve Rus tv ekiplerinin ağırlanması,

  12. Macaristan genelinde yayınlanan 25 bin tirajlı Go Utazas seyahat dergisi yayın ekibinin 2015 ve 2016 yıllarında haber ve fotoğraf çalışmaları için Alanya’da ağırlanması,

  13. VÖ Travel expediente grubu ağırlanması,

  14. Beyaz TV Gezelim Görelim programında Alanya’nın yayınlanması,

  15. Tanıtım amaçlı Alanya Belediyesi, Avrupa Hürriyet Gazetesi Aile Tatil Kampanyasının sürdürülmesi,

    sağlanmıştır.

  1. İç Pazar çalışmaları

    a) Jolly Tours Onursal Başkanı sayın Sinan Vardar ve sayın Giray Bulak’ın katılımıyla iç pazar ve spor turizmi üzerine bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.

    b) İç Pazarın Geliştirilmesine Yönelik Tanıtım Çalışmaları

  1. Altav ile birlikte 2016 rezervasyonlarında yaşanan eksilmeden dolayı iç pazar tanıtımlarına daha da ağırlık verilerek pilot seçilen illerde çalışmalara destek verilmiştir.

  2. ANADOLU JET Erzurum/Alanya tanıtım faaliyeti girişiminde bulunulmuştur. (ALTİD, ALTAV olarak Anadolu Jet işbirliği ile kış turizmini geliştirmek için Erzurum’dan Alanya Gazipaşa Havalimanına uçak organizasyonu-acente-otel konaklama paket tur programı amacıyla iç pazar acente yetkilileri davet edilerek ön toplantı organizasyonu gerçekleştirilmiştir)

  3. ANADOLU JET İşbirliği ile Kış operasyonu Kampanyası düzenlenmiştir. (Kış döneminde Alanya’da daha fazla turistik tesisin açık kalabilmesi ve esnafın gelen turistlerden faydalanabilmesi için kış turizmini canlandırmak ve iç turizmi hareketlendirmek amacıyla ALTİD, Anadolu Jet, Alanya Belediyesi işbirliği ile Aralık 2015 döneminde “Avantaj Rota Alanya” ile “Kış Tatil Paketi” çalışmaları 2016 kış periyodunda programa alınmıştır. Avantaj Rotası Alanya projesi kapsamında Anadolu Jet uçak koltuk ceplerinde firma dergisinde Alanya makale ve görselleri ile tanıtılmıştır.)

  1. SOSYAL/SEKTÖREL GELİŞİME YÖNELİK DESTEK FAALİYETLERİMİZ

Kongre turizmi için seminer, acente ve toplantı çalışmaları gerçekleştirilmesi,

Antalya Valiliği Kültür ve Turizm Dergisinde Alanya tanıtımı,

Kafes filminin Alanya’da çekimi,

Thomas Cook Öger Özel Katalogunda Alanya’nın tanıtımı,

YÖREX 2015 ve 2016 Fuarı,

Taş ve Ahşap Heykel Sempozyumu, Caz Festivaline ağırlama desteği, Gençlik Kurultayı

Gazipaşa Havalimanına Havalimanı emniyet hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı desteği,

AnadoluJet’in Gazipaşa Havalimanına ilk uçak inişi organizasyonu,

Gazipaşa Havalimanı bir ay boyunca Alanya–Gazipaşa yolcu transferi,

Alanya Ümit Altay Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne Fethiye 3.Ulusal Şef Mavi Profesyonel Yemek Yarışmasına katılım ve staj için otel planlaması,

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Anfaş fuarına ipek dokuma ürünleri ile katılım desteği,

Alanya Belediyesi Engelsiz Yansımalar, Dünya Engelliler Günü sergi etkinliği, Alanya Belediyesi engelsiz park ve Yaşam Merkezinin hayata yelken aç projesi töreni,

Alanya İşletme Fakültesi Bahar Şenliği,

Alanya Kardeş Şehri Çin Fushun Kenti Fushun Turizm Bürosu ile 3 ay süreli aşçı değişimi programı,

Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü Geleneksel Kurumlar arası Tıp Bayramı 2. Halı Saha Futbol Turnuvası,

Alanya Geleneksel Gökbel Güreş Festivaline destek konaklama sponsorluğu, Alanyaspora maddi katkı,

Alanya Devlet Hastanesi ve derneğimiz, psikiyatri hastalarının tedavi gördüğü Türkler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi’ne katkı sağlamak için ‘Bir kitap da sen ver’ kampanyası,

Fachhochschule Worms Üniversitesi Tourism and Travel Management dalı öğrencileri tarafından “Müşteri değerlendirmeleri ile ilgili otel rezervasyon ve değerlendirme, platformları temalı” anket araştırmasının duyurulması,

Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ve Alanya Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği işbirliğinde “Toplumda Kadın ve Aile içi Şiddet” konulu panel ve beraberinde görünürlük çalışmaları kapsamında bastırılarak okullarda öğrencilere dağıtılan kitapçık,

Alanya Kaymakamlığının, lise öğrencilerine yönelik olarak ücretsiz oynanacak uyuşturucu bağımlılığını konu alan “Gençlik Çıkmazı” adlı tiyatro oyunu,

Alanya Kaymakamlığı’nın El Üstünde Kimin Eli Var Platformu çalışmaları kapsamında Huzur Evi yararına Dünya Anneleri Dostluk Gecesi etkinliği,

Uluslararası Genç Büyükler Platin Saçlı Güzellik Yarışmasına katkı ve jüri üyeliği katılımı,

Kaymakamlık Aile İlçe Müdürlüğü’nün eğitim faaliyetleri, (Kaymakamlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklara sömestre tatil hediyesi vs)

ÇYDD Alanya Şubesinin Uçurtma Şenliği, Alanya Kadınları Yardımlaşma Derneğinin 25. Yıl balosuna, ADD Alanya şubesinin 26. Kuruluş yılı,

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin bilinçlendirme amaçlı afiş projesi,

Plato sanat okulu temsilci desteği ile talep edilen çalışmalar boyunca talep edilen tiyatro ve moda sanatçılarının konaklatılması,

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) açılışı temsili.

Emniyet Müdürlüğüne destek amaçlı yapılan Sibel Can konseri ne destek katılımı ve Emniyetin yapmış olduğu turistin güvenliğine yönelik çalışmalar,

Engelsiz Yaşam Evi Derneği ne Norveç Empo TV ekibi,

Alanya Kaymakamlığı’nın El üstünde Kimin Eli Var Projesi çerçevesinde Huzurevi’nin ihtiyaçlarının karşılanmasında Dünya Anneleri Dostluk gecesi,

Alanya Yelken Klübüne 8-12 Nisan 2015 tarihlerinde Alanya’da yapılan Türkiye Yelken Federasyonu Bölge Kupası yarışları,

Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’ne İstanbul’da yapılan liseler arası müzik yarışması ile Antalya’da yapılan folklor yarışmasına katılan ekipleri,

ASAT’ın bilgilendirme semineri, Alanya Müze Müdürlüğü Müzeler Günü kutlama programı ve Syedra Antik Kenti Arkeolojik Yüzey Araştırması ekibinin çalışmaları,

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul öğrencilerine yönelik eğitici set,

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AKTOB ve derneğimiz işbirliğinde “Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek” projesi kapsamında ortaokul ve liselerde son sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrencilerden okul birincilerinin aileleri ile birlikte 5 yıldızlı otellerde haftasonu tatil imkanı,

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi 1. Uluslararası Akdeniz Araştırmaları Kolokyumu,

Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi’nin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri Uçurtma Şenliği’ne Kleopatra plajında bulunan Gökkuşağı Engelsiz Halk plajı platformu,

Alanya Altın Kepçe Aşçılar Derneği, AKTAD, Alanya Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 4. ve 5. Alanya Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması organizasyonu,

Türkiye Gazeteciler Federasyonu bayram gazetesi ile Sektörel resort dergisinde Alanya tanıtımı,

Sürdürülebilir turizm için turizm ve çevre konusunda bilinç ve duyarlılık oluşturmak amacıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik çevreye duyarlılık kitabı,

Alanya  Kaymakamlığı  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün eğitim programı,

ALKÜ 2016-2017 eğitim öğretim dönemi,

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun Alanya’daki toplantısı, Alanya Kent Konseyinin ATATÜRK ve Çatalca Şehitlerini anma programı,

Alanya Belediyesi Litvanya Büyükelçiliğinin Keşfedilmemiş Litvanya fotoğraf sergisi, Alanya Kaymakamlığı, ALTSO ve ALTİD olarak Alanya Plato Meslek Yüksek Okulu (sürekli eğitim merkezi  çatısı altında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Moda Tasarım ve Tiyatro ana Sanat Dalı bölümleriyle planlanan Btec-Edexcel Uluslararası 2 yıllık yüksek öğrenim diploması  verilmesi programı),

AHEP Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle Antalya bölgesi hava ulaşımı gelişimi konulu panel,

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Hacettepe Üniversitesi’nin katkıları ile KENTFOR “Sürdürülebilir Kent ve Çevre Yönetimi” temasıyla gerçekleştirilen forumu,

Alanya ve Alanya dışından akademik çalışmalara duyuru ve görüşlerimizin iletilmesi,

Öger Tours’un en iyi 120 acentesinin Alanya ziyareti kapsamında temsil ve ağırlama faaliyeti,

AHEP Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ile mesleki, eğitim amaçlı görüşmeler, işbirliği çalışmalar üzerinde planlama görüşmeleri,

Turizm alanında yeni yatırımların yapıldığı Gazipaşa’da Gazipaşa Belediyesi, Av. Kemal Akça Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ziyareti,

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alanya Bölge Müdürlüğü ile temaslarımız. (Bölgede yaşanan enerji sorunları ve yatırımlar konuşularak sektör adına özellikle batı bölgesinde enerji problemleriyle ve özelleştirmeyle ilgili sıkıntılar süreci hassasiyetle takiplenmiştir.)

Emniyet Müdürlüğü kuruluş etkinlikleri, okulların aktivite davet programları

Alanya Müftülüğü ile Alanya’da yaşayan yabancı uyruklular ve din adamları ile bir araya gelinmesi,

15 Nisan Turizm Haftası kutlamaları,

destek verdiğimiz kuruluş ve çalışmalardır.

Ayrıca çeşitli gazete, dergi ve turizm internet gazetelerine röportajlar verilmiştir.

  1. KATILINAN SEKTÖREL VE DİĞER TOPLANTILAR

Kültür ve Turizm Bakanının katılımıyla düzenlenen sektör değerlendirme toplantıları, (acil sektörel sorunlar olarak sgk, maaş desteği, Türk uçaklarının hat alabilmesi, uçak yakıt desteğinde kapasite belirlenerek sorunun çözümlenmesi konuları iletildi),

Tanıtım Stratejileri Geliştirme Toplantıları, Sektörel Think -Tank panelleri,

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch’nin Alanya ziyaretinde temsil ile Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Yöneticileri ile görüşmeler,

Bakanlık Turist Güvenliği alt çalışma grup toplantısı,

Resort Turizm kongresi,

TUİ Rusya &Cıs dinamik yeni yapı lansmanı,

BAKA Antalya tanıtım stratejileri konulu toplantı (ülkemize yönelik algının değişmesi gerekliliği, İran, Hindistan gibi yeni Pazar ülkelerde reklam çalışmalarının yoğunlaştırılması),

RTK Seyahat Acentesi zinciri başkanı Thomas Bosl ve Schmetterling seyahat acentesi zinciri başkanı Anja Muller ve RTK Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner ile tanıtım amaçlı toplantı, Almanya’da uzun süredir faaliyette ve sahibi Türk olan Alman seyahat acentalarının oluşturduğu GPTA (German Premium Travel Agencies) birlik ile “turizmi geliştirme” toplantısı, Thomas Cook “Get Together Event” etkinlikleri,

Thomas Cook Yöneticisi Mr. Frankhauser’in de katılımıyla Antalya’da gerçekleşen sezon istişare toplantısı,

BAKA Kalkınma Kurulu üyeliği ve çalışma grupları toplantıları,

TOBB Türkiye Turizm Meclis üyeliği ve turizm meclis toplantıları,

HOTED’in Uluslararası Housekeeping Olimpiyatları,

Nordik konsolosluk semineri,

TYD değerlendirme toplantıları,

temsil faaliyetlerimizdendir.

Gazipaşa Havalimanına yönelik çalışmalar. (Borajet satış yetkilileri ile görüşme, Onur Air uçuş organizasyonu temsil desteği, Fuarlarda Gazipaşa Havalimanının son durum bilgisi verilen diğer acente/tur operatörleri/uçak şirketleri; Kontiki, Big Blue, Filip Travel-Odeon Travel, Euro Jet, 1A Travel. Pegasus Havayolları İstanbul-Alanya Gazipaşa Havalimanı uçuşunda temsil, Bakü Turizm Fuarı’nda Azerbaycan Havayolları ile görüşme)

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, Alanya Kent Konseyi, Alanya İlçe Sualtı ve Su üstü Sportif Turizm Kurulu, Yamaç paraşütü, Kıyı ve sahil şeridi, Alanya Kaymakamlığı Otel Güvenlik Denetim Komisyonu, ALTAV kurumlarında ve Alanya Öğrenci Dostu Tesis komisyonu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (okullar hayat olsun proje komitesi) komitelerinde yer alınmakta, toplantı ve çalışmalarına katılınmaktadır.

Akademik tez ve araştırmalara, ALEMDER, Eczacı Güzin Velittin Bekrioğlu Mes.Tek.Anadolu Lisesi ile Ümit Altay Otelcilik Okulu’na eğitim alanına ilişkin, Antalya BŞB’ne Alanya nazım imar planı çalışmaları için görüşlerimiz bildirilmiş, Alanya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerine “Üretim Yöntemleri” dersi ödev konularında turizm sektörü ve otel işleyişi hakkında brifing verilmiştir.

Bankaların Alanya/Antalya temsilcilerinin ziyaretleri kabul edilerek turizm sektörüne ilişkin bilgi verilerek, sektörel kredi-yatırım ve yenileme çalışmaları destekleri üzerine görüşler iletilmiştir. (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Şeker Bank, İşbankası vs.)

Diğer Toplantı Temsil Çalışmalarımız;

Alanya Turizmi ile ilgili dernek/birlik ve odalar ile Alanya imajını ve kurumlar arası işbirliği konuları üzerine bir dizi koordinasyon toplantısı ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir. (Alanya’da turizmi direkt etkileyen sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin, turizm dinamiklerinin katıldığı, farkındalık yaratma, bilinçlendirme yöntemleri ve çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen toplantılarda, turizm şehri Alanya’da var olan bilgi, tecrübe ve devamında işbirliği olduğu sürece diğer turizm bölgeleriyle rekabet edilebileceği, personel eğitimi, çevre ve deniz, hanutçuluk, çığırtkanlık, misafir memnuniyeti ve beklentileri, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın gelişim süreci ve sonrası, Alanya imajı ve Alanya’da yapılanan sivil toplum kuruluşlarının etkinliği konularının masaya yatırılması sağlanmıştır)

İl Dernekler Müdürlüğü’nün Alanya’da düzenlenen dernekler bilgilendirme toplantısı, Alanya SGK hizmet binası temel atma töreni, Letonya Alanya Fahri Konsolosluk açılış resepsiyonu, ALÇED çevre festivali, Alanya Gazeteciler Cemiyeti ödül törenine katılınmıştır.

Bir Avrupa Birliği hibe projesi Güney Doğu Avrupa Bölgeleri Belediyelerin stratejik planlaması konulu konferans programına katılınarak Alanya turizmi üzerine sunum yapılmıştır. (Her iki ülkenin belediye, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı konferans Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen buluşmaların devamı niteliğinde olup belediyelerin kapasite gelişimini arttırma, stratejik planlama, ortak proje üretimi ve yönetim konularında ortak yol haritalarının belirlenmesi ve reform süreçleri hazırlanması amaçlıdır).

Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İşletme Fakültesi tarafından, ALTİD ve ALTSO işbirliğiyle “Geleceğin turizmi İçin Sektör-Üniversite İşbirliği” temalı çalıştaya katılım sağlanmıştır. (Alanya İşletme Fakültesi doktora öğrencileri tarafından seminer dersi kapsamında; açılış konuşmaları ve panelin ardından üç ana başlık altında “İnsan Kaynakları”, “Alanya Turizminin Önündeki Engeller ve Fırsatlar”, “Paydaşlar Arasında İşbirliği ve İletişim” konularında gerçekleştirilen çalıştaya, panelist olarak katılım desteği sağlanmıştır)

Alanya Belediyesi ile temaslar; sezon öncesinde tamamlanan ve devam eden alt-üst yapı çalışmaları, yaz sezonu boyunca yaşanacak olumsuzluklara karşı alınacak önlemlere ilişkin görüşmeler her 3 sezon öncesi ve sezonda sürdürülmüştür.

ALTAV 1. Tanıtım Faaliyetleri Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. (Alanya turizm tanıtım faaliyetlerinin envanterinin çıkarılarak daha etkin bir tanıtım yapılabilmesi için bölgedeki etkin turistik tesislerin tanıtım faaliyetlerini tespit edip bütün meslek kuruluşlarıyla paylaşarak yol haritası belirlenmesi üzerinde durulmuştur.)

Alanya Turizm Koordinasyon Kurulu ve Alanya Tanıtım Stratejisi Geliştirme toplantılarına katılınmıştır.

Dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Abdurrahman Arıcı’nın katılımıyla Dünya’da ve Türkiye’de Turizm konulu panel, ETİK Ege Turizm Konferansı ;

AHEP Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ile mesleki, eğitim amaçlı görüşmeler, işbirliği çalışmalar üzerinde planlama görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

Rusya ve diğer pazarlarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak üyelerimizin katılımıyla sezona ilişkin değerlendirme toplantıları organize edilmiştir.

E. PROJELER (Yürütülen/Destek Olunan ve Geliştirilen)

Alanya’nın marka değerini yükseltmek, turizmi mevsimsellikten yıl bazına yaymak amacıyla çeşitli proje çalışmaları yürütülmekte mevcuttaki projeler takip edilmektedir:

1. Alanya’da Dalga Sörflü Günler Projesi tamamlanmıştır.

BAKA’nın 2013 hibe programı kapsamında destek verdiği Alanya’da Dalga Sörflü Günler başlıklı alternatif turizm programında yürüttüğümüz 9 ay süreli proje kapsamında projenin kalan aşamaları takip edilerek, yarışma düzenlenmiş, ekipmanların satın alımı gerçekleştirilerek proje tamamlanmıştır.

2. Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi devam ettirilmiştir.

Alanya’da yaşayan veya Alanya’yı ziyaret edecek yerli ve yabancı engellilerin bir başkasının yardımına ihtiyaç olmadan veya en az yardımla toplumsal yaşamın her alanına katılımını sağlayacak şekilde düzenlenmiş kamusal ve özel alanlarıyla örnek engelsiz bir şehir oluşturmak, engellilerin de engelsiz insanlar gibi tatile çıkarak değişik kültürlerle tanışması ve kaynaşmasını sağlamanın yanı sıra sürdürülebilir 12 ay turizm anlayışının ülkemize kazandırılması için yapılan çalışmalar çerçevesinde, Aralık 2011 de başlayan ve üç yıl süreli, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği olarak “Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi” uygulama ve işbirliği protokolunun süresiz uzatılması yürütülmesi değerlendirilmiştir. Engelsiz Turizm Kenti Alanya Uygulama ve İşbirliği Protokolü’’ çerçevesinde kurulan Engelsiz Turizm Komisyonu’nun 5’inci toplantısı bakanlık katılımıyla Alanya’da gerçekleştirilmiştir. ( Toplantıda Engelsiz Turizm Projesi’ne ilişkin tamamlanan ve devam eden çalışmaların sunumu akabinde Deniz turizmi ve tarihi mekânlarda engelli ziyaretçiler için ulaşılabilirlik çalışması yapılması konusunda etkin adımlar atılması, havalimanı ulaşım hizmeti veren firma araçlarının da ulaşılabilirliğinin önemi benimsenerek bu konuda çalışma yapılması görüşülmüştür.)

San Marino.1. Sürdürülebilir Turizm Konferansına katılım sağlanmıştır. ALTİD temsilcisinin de katıldığı konferansta, insan haklarına saygı ekseninde erişilebilir turizmin aynı zamanda ekonomik fırsatlara dönüştürülebileceği vurgusu öne çıkartılmış olup, BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai’nin açılış konuşmasını yaptığı kongreye San Marino Bakanlar Kurulu’nun birçok üyesi ve dünya genelinde “Engelsiz turizm” ile ilgili çalışan profesyoneller katılmıştır. Tarihi kentlerde erişilebilirlik, kolaylaştırıcı teknolojiler, engelli bireylerin seyahatleri sırasında karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri ile ilgili panelde görüş alışverişi gerçekleştirilirken San Marino erişilebilirlik uygulamaları teknik turu gerçekleştirilmiştir.

3. Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi gerçekleştirilmiştir.

BAKA’nın 2014 Alternatif Turizm hibe programı kapsamında Alanya turizmini çeşitlendirme amacıyla sunduğumuz Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme projemiz desteklenmiştir. Projemiz, doğa sporlarına elverişli olan bölgemizde mevcut potansiyeli alternatif turizm olanaklarını sürdürebilmek gayesi ile parkur haritası çizilen;  Alanya doğuda Syedra ve Leartes Antik kentlerinden  kuzeydoğuda  Akdağ Kayak Merkezi, Oba – Alacami, Kızılalan, Aksaray, Basırlı, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar,   Karamanlar, Gedevet, batıda Alara Han, Hamaxia,  kuzeyde Küçük Ayasofya  tarihi alanı, güneyde Alanya merkezi Karayolları mevkiini içine alan 56 kilometre genişliği, 40 kilometre derinliği ile toplam 2 bin 240 kilometrekarelik  alanda birbiri ile bağlanabilen mevcut yollarda  trekking, bisiklet ve offroad güzergahların  Alanya merkezden başlayarak, kilometreli yönlendirme levhaları, parkur haritalı bilgilendirme panoları, işaret çubukların konumlandırılarak belirlenmesi, geçiş ve gözetleme noktalarının kurulması, offroad parkurlarının işaretlenmesi, harita ve broşür basımı ile turizm fuarlarında tanıtımının yapılması, doğa yürüyüşleri semineri ile kullanıcı ve yaygınlaştırma faaliyetlerini içermektedir. 9 ay süreli proje tamamlanmış incoming acente yetkililerine parkur tanıtım turu organize edilerek yerinde tanıtımı sağlanmıştır.

4. Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi projesi yürütülmüştür.

Alanya turizminin geleceğine yönelik bir turizm stratejisi oluşturma planı çerçevesinde;

ALTİD’in proje sahipliğinde Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nin ortaklığında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından finanse edilerek yürütülen “Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”nde Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile ALTSO iştirakçidir.
Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”nin amacı, Alanya turizm sektörünün özellikle konaklama alanında, kümelenme yaklaşımı izlenerek mevcut durumunun incelenmesi, geleceğe yönelik gelişme potansiyeli değerlendirilerek, rekabetçiliği geliştirilmiş ve sürdürülebilirliği sağlanmış bir küme oluşumu için “Kümelenme Stratejik Yol Haritası”nın hazırlanması ile bunun hayata geçirilmesini temin etmek üzere gerekli organizasyonların tasarlanması olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede öncelikle sektörün, konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeleri ile bunlara mal veya hizmet ya da bilgi ve belge sunarak katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir dizi görüşmeler ve çeşitli toplantılar düzenlenerek ve bunların sonucunda ulaşılan bulgular esas alınarak ileriye yönelik, ilk yıl ayrıntılı olmak üzere beş yıllık bir dönem için “Stratejik Yol Haritası”nın tasarlanması planlanmıştır. “Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”, projeyle ilgili etkin sonuçlara ulaşılabilmesi açısından, sektörün turizm konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeler ve bunlarla ilgili paydaşlarla katılımlı ve işbirliğine dayalı bir süreçte yürütülmesi organize edilmiştir.

5. ALTİD’in BAKA desteği ile 2012 de gerçekleştirdiği Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme projesi kapsamında hizmete konulan çalışmaların sezon itibariyle kontrol ve gerekli bakım çalışmaları yürütülmüştür. Nitekim bu kapsamda Kleopatra plajında hizmete sunulan Engelsiz güneşlenme platformu ve özel tasarım denize girişi sağlayan tekerlekli sandalye ile Detur ve Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin “Her kulaç bir Hayat” projesiyle spor yaparak aktif yaşama katılmaları amaçlanan Proje kapsamında yüzme eğitimi gören 10 engelli vatandaşımız kış aylarında kapalı yüzme havuzunda eğitim almışlar, yazın ise denizde eğitime devam etmişlerdir.

6. Sahil Düzenleme Çalışmaları devam ettirilmiştir.

Alanya batı ve doğu sahil istinat duvarı korkuluklarının tadilatı ile boyanarak çürüyen galvaniz boruları yenilendi.

Batı plajı 1 nolu wc yenilendi ve engelliler için düzenlendi.

Batı plajı 21-22 nolu plaj büfe arası wc yenilendi.

Batı plajı 21-22 nolu büfe bölgesinde ilkyardım ofis kuruldu.

Doğu plajında 5 ve 6 nolu büfe arasına ilkyardım ofis hizmeti sağlandı.

Turizm sezonu boyunca Sahil özel güvenlik hizmeti verildi(Alanya ve Oba plajlarında),

Alanya merkez plajlarında Mavi bayraklı plaj hizmeti, cankurtaran hizmeti verildi.

Alanya merkez batı plajı su şebeke hattı havai hat yapılması, kolektör ve hidroforların yenilenmesi ile hattın genel bakımı ve kontrolü sağlandı.

Alanya merkez sahillerinde düzenleme ve temizlik çalışmaları 12 ay boyunca devam ettirilmektedir. Bu çalışmalar traktör ve kum temizleme makinası ile düzenli olarak sağlanmaktadır.

Plajda bulunan umuma açık diğer wc’lerin eksikleri tamamlandı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile “Plajlarda Güvenlik” konulu toplantı organizasyonu yapıldı.

TÜRÇEV sahil düzenlemelerimiz ve plaj büfe bilinçli işletmecilik faaliyetleri için teşekkür ziyaretinde bulunmuştur (Alanya merkez sahillerinde Mavi Bayrak noktalarının korunarak, kriterlerinin itina ile devam ettirilmesi konusunda ALTİD’in üstün gayretleri olduğunu, 1991-1992 yıllarından itibaren ALTİD’in kontrolünde olan plajların ve sahil büfelerinin Bakanlık yetkilileri ve valiler tarafından her zaman örnek gösterildiğine işaret eden TÜRÇEV yetkilileri çevre bilincinin geliştirilebilmesi kapsamında ortak projelerde yer almayı istediklerini ifade etmişlerdir.)

Ayrıca;

7 Alman öğrencinin katılımıyla ‘Entegrasyon ve Çeşitlilik’ projesi kapsamında Alanya’da turizm eğitimi yürütülmüştür. (Bremen’de Alman Kızılhaç Örgütü tarafından desteklenen sosyal pedagojik bir kurum olan ABS, desteğe muhtaç gençlerin, okul hayatından meslek yaşamına geçişlerini sağlamaktadır. Uyumu teşvik eden “Entegrasyon ve Çeşitlilik (Xenos)” adlı proje modüllerini okul ve mesleki eğitime taşıyan iTools (Integrationsmodule imÜbergang Schule-Beruf) projesi Almanya Çalışma ve Sosyal Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Fonu tarafından desteklenmektedir. Türkiye’deki restoran ve otellerde yılda 2 haftalık stajı kapsayan projede 3 yıl boyunca ALTİD işbirliğinde üyemiz olan bir tesiste iki haftalık gastronomi dalında 7 öğrenci stajlarını tamamlaması sağlanmıştır).

BAKA ve Alanya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı’nın Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe programına sunulan  ve ön başvurusu kabul edilmiş olan “Yeni bir Hayat, Yeni Bir İş” isimli proje ile denetimli serbestlik kategorisinde yer alanların Aşçı Yardımcılığı, pastacı ve muhallebici, bulaşıkçı-meydancı, iklimlendirme kurslarına katılarak belli bir kapasitesinin sektöre kazandırılması amaçlanan ana faaliyeti mesleki eğitim seminerleri ve uyum eğitimleri olan projeye destek verilmiştir.

Ümit Altay Anadolu Otelcilik Okulu’nun projelerine sosyal ortak olarak katılımcı desteği verilmiştir.

Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Erasmus+ 2014 Teklif Çağrısı döneminde hazırlanıp sunulan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından IPA kaynaklarından desteklenen Sürdürülebilir Turizm başlıklı proje kapsamında Hollanda/Amsterdam ve Almanya/Leibzig’e ziyaret programında katılımcı desteği sağlandı. Proje gezileri ile Avrupa ülkelerinde turizmi yaygınlaştırmak ve çeşitlendirmek için sosyo-kültürel objelerin öne çıkarıldığı görülmüştür. Ziyaretler sırasında kayda alınan görüntüler, yaşanan deneyimler, gözlemler ve öğrenilenler eğitim öğretim sürecinde öğrenciler ile paylaşılmaktadır.

  1. EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ

  1. Eğitim Kursları: Cankurtaran, Temel İlkyardım, Legionella.

    Tesis çalışanlarına yönelik temel ilkyardımda 46 kişi, bronz cankurtaranda 4, bronz ve gümüş cankurtaranda 58 kişi, ayrıca 17 kişi bronz, 12 kişi gümüş belgeleri vizeleri yapılmıştır.

    Değişen yönetmelik kapsamında Legionella Eğitim kursu verdirilmiş, ilk etapta 10 kişi belgelerini almıştır. (13.05.2015 Tarihli 29354 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği değişikliği nedeniyle gereğince ALTİD ve Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü işbirliğinde işletmelerin ilgili biriminde çalışan (109) personele seminer verilmiştir.)

  2. Eğitim Seminerleri.

    İşletme yetkililerine yönelik İş kanunu-işçi mevzuatı bilgilendirmesi, “yeşil yıldız” konularında bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

  3. Kurumlardan gelen eğitim içerikleri duyurulmaktadır: (İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün gıda mevzuatı, Hijyen Eğitimi mevzuatı ile sektörün gelişimine yönelik çeşitli çalışma, seminer, kongre, paneller sektöre duyurulmaktadır.)

  4. TUYUP Projesi : T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen “TUYUP: Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi”nin “Bilgilendirme Toplantıları” organizasyonuna destek verilmiştir.

    G.TÜROFED Temsili

Ayda bir yapılmakta olan  Türofed yönetim kurulu toplantılarına düzenli katılım sağlanmıştır.

TÜROFED gündemine sektörel konu ve sorunların alınarak eylem planı belirlenmesi yapılmıştır. Örneğin; 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve yönetmeliğe ilişkin (Bakanlık denetimlerinde süre konusu, çevre konusu, elektrik ve su) konular ile tesislere sgk desteği konusunun yeniden gündeme alınması TÜROFED’e iletilen görüşlerimiz arasındadır. TÜROFED nezdinde başlatılan çalışmaların Alanya ayağı ALTİD tarafından sürdürülmektedir.

TÜROFED olarak hazırlanan;

SGK desteği, Enerji desteği, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelleri, kredi garanti fonu destekli düşük faizli kredi destek paketi, tur operatörlerine uçak desteği verilmesi, Rus turistlerin kimlikle giriş yapmaları, ortak çalışma platformunun oluşturulması, kredilerin yeniden yapılandırılması çok acil olarak,

Eğlence vergisine muafiyet getirilmesi, ÖTV iadesi, konaklama sektörünün ihracatçı kapsamına alınması, KDV uygulaması, tahsis sürelerinin uzatılması, Ekonomi Bakanlığı’nca turizm yatırım teşvik belgelerine sınırlama getirilmesi, THY’nin doğrudan bölgesel uçuşlara destek vermesi, okul tatilleri-üniversite sınavları TEOG ve LYS sınav takviminin yeniden düzenlenmesi, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun güncellenmesi kısa vadede,

2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun güncellenmesi, mesleki çatı örgütünün oluşturulması, günübirlik kiralık evler kaçak otelcilik faaliyetleri, yabancı işçilerin çalışma izni, Kıyı kanunu, turizm tanıtım ajanslarının kurulması, yeni pazarların oluşturulması orta vadede, çözülmesi gereken konular,

Turizmin devlet politikası haline getirilmesi gerekliliği, turizm master planının tüm ülke için hazırlanması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan 2023 vizyon belgesinin sürekli güncellenerek dinamik bir çalışma programı haline getirilmesi, bölgesel ve türlere göre yeni teşviklerin oluşturulması ise uzun vadede yapılması istenen talepler olarak raporlanarak ilgili bakanlıklara ve kişilere iletilmiştir.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) olarak Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı ile İstanbul’da bir araya gelinmiş, bu toplantıda sektörün mevcut durumdan çıkabilmesi için acil olarak yapılması gerekenler sözlü ve yazılı olarak sayın Avcı’ya iletilmiştir. Alanya bölgesine özel konular; sahil bölgesinde bulunan hizmet noktaları konusunda ceza olarak ödenen ecrimisil yerine kiralama uygulamasına geçilmesi, uluslararası Türkiye ve Alanya algısı, tanıtım, imaj, Gazipaşa-Alanya Havalimanı stratejileri ve yatak arzıyla birlikte genel anlamda  yapısal sorunlar üzerine görüşülmüştür. TÜROFED’in taleplerine olumlu yaklaşan Bakanımız Sayın Nabi Avcı, taleplerin değerlendirilerek, en kısa zamanda turizmcilerin beklentilerinin karşılanacağını dile getirmiştir. Ayrıca turizmde kalifiye elemana yönelik çalışmaların yapılması gerektiğine de dikkat çekmiştir.

TÜROFED’in, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Avcı’dan talepleri şu şekilde oldu.

1. Borç yükümüzü çevirebilmek amacıyla, özel işletme kredileri verilerek bunun düşük faizli ve uzun vadeli olması sağlanmalıdır.

2. Halihazırda ödeyemediğimiz vergi, prim vb. borçlarımız için faizsiz erteleme acilen açıklanması gerekmektedir.

3. Acil eylem planı kapsamında açıklanan, ancak halihazırda uygulanmayan hususların bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir. Konuya ilişkin çıkarılan kanun kapsamında ecrimisil ve kiraların ötelenmesine ilişkin hüküm kapsamına kamu arazileri dışındaki özel mülk sahipleri ile orman tahsislerinin de alınması gerekmektedir.

4. Eylem planında 750 bin ABD dolarına indirilen ihracatçı sayılma kriteri, turizmciler açısından uygulanabilir nitelikte değildir. KDV ve ÖTV iadesinin mutlaka turizmciler için de sağlanması gerekmektedir.

5. Yine eylem planı çerçevesinde, yeşil yıldızlı tesisler için sağlanan enerji indirimleri, ilgili kurumlar tarafından uygulanmamaktadır. Ayrıca 2634 Sayılı Kanunun 16. Maddesinin getirdiği hakkın genişletilerek kullanımının sağlanması, elektrik ve su ücretlerinin en düşük tarifeden uygulanılması sağlanmalıdır. Diğer yandan; belediyeler su, katı atık, atık su bedellerinde ve emlak vergilerinde yüksek bedeller istemektedirler. Maliyetlerimizi arttıran bu unsurlarla ilgili makul çözümün ivedi bulunması gerekmektedir.

6. Türk Hava Yolları’nın, Antalya, Dalaman, Bodrum, Adnan Menderes ve Gazipaşa-Alanya havaalanlarına yurt dışından doğrudan uçuşlara yönelmesi sektör açısından önem taşımaktadır.

7. Uçak desteğinin 2017 yılını da kapsayacak şekilde genişletilmesi beklenmektedir. Ayrıca 2017’ye yönelik yapılacak olan reklam ve tanıtım çalışmalarının planlanarak ivedilikle başlatılması önem arz etmektedir. (09/2016)

TÜROFED nezdinde çeşitli projelere katılım ve temsil desteği sağlanmıştır. (Ör: Kültür ve Turizm Bakanlığınca projelendirilen turizm sektöründe işveren ve çalışanların uyum yeteneklerinin arttırılması (TUYUP) konulu eğitim projesi tanıtım toplantısına katılım ve eğitici nitelikli personel katılım desteği, sektöre duyurulması)

Almatı Uluslararası Otel Forumu’na katılım. (Kazakistan turizminin ve sektörün geleceği konuşulan yoğun katılımın olduğu forumda 2 gün boyunca sunumlar ve panel şeklinde moderator eşliğinde konular tartışıldı. Turizm alanında yeni projelerin sunumu, sektörde istihdam edilen personelin eğitim kalitesi, marka otelcilik avantajları, yeni trendler ve misafir eğilimleri hakkında görüşmeler)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün turizm değerlendirme toplantılarına katılım

Hindistan’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜROFED, TÜRSAB ve THY’nin oluşturduğu Türkiye heyeti olarak Hindistan Mumbai ve Yeni Delhi şehirlerinde çalıştay organizasyonu (Ekim2015).

Türkiye-Rusya Federasyonu arasında her yıl düzenli yapılan Turist Güvenliği Alt Çalışma Grubu toplantılarına yönetim kurulu düzeyinde katılım sağlanmıştır.

T.O.B.B.un Turizm Meclisi Başkanı Sayın Osman Ayık’ın UNWTO bağlı üyeler başkan yardımcılığına seçilmesi sağlanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Eğitim kongresine katılım sağlanmıştır. (Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’nin 2023 Vizyonu ve Mesleki ve Teknik Eğitimi ana panelinde mesleki eğitim-istihdam ilişkisi, mesleki yeterlilikler, mesleki ve teknik eğitimde kalite çalışmaları ve uygulamaları, işletmelerde mesleki eğitim gibi konular yer almaktadır.)

Saygılarımızla

ALTİD Yönetim Kurulu



Dosyalar

  • Faaliyet Raporu (231,50 KB)