Yemek

1966

Alanya’ya gelmişken nasıl bir yemek isterdiniz? Peşinen söylemekte yarar var; dünyanın en lüks tatil köyünde bile dünyanın ünlü mutfaklarından bu kadar çok örneği bir arada asla bulamazsınız. Önerimiz öncelikle Türk yemeklerini, ustaların özenle hazırladığı “şiş kebap” gibi egzotik kebap türlerini ve Alanya’nın kendine özgü yemeklerini tatmanız olacaktır. Restoranlardaki mönülerde neredeyse tüm Avrupa dillerinin kullanıldığını göreceksiniz. Bu arada balık tercih ediyorsanız; balıkçıların daha bu sabah Akdeniz’in derin sularından getirdiği balıklara buyurun şöyle bir bakın… Kararınızı verinceye kadar bir dilim beyaz peynir ve mevsimi ise bir dilim kavunla Rakı’ya başlayabilirsiniz…

Rakı
Aman aklınızda bulunsun, ünlü Türk içkisi Rakı su katılarak ve yavaş yavaş içilir. Yeni başlayanlar için ideal ölçü, uzun ince bardağa üçte bir oranında Rakı koyduktan sonra buz payı bırakacak şekilde su ilave etmektir. Rakı içmeye, özellikle zeytinyağlı meze türü yiyeceklerle başlanmalı ve daha sonra yemekte devam edilmelidir.

Türk Kahvesi
İyi bir kahve için, yeni kavrulmuş kahve çekirdeklerinin, pişirme işleminden az önce çekilmiş olması gerekir. Türk kahvesi; damak tadına göre şekersiz, az şekerli, orta şekerli ve şekerli içilir. Kahve fincanının porselenden ve ağız kısmı ince olanı makbuldür. Kahve servisi, bir bardak su ile birlikte yapılır.

Yöresel Lezzetlere dair herşeyi mutfakmirasi.alanya.bel.tr linkinden inceleyebilirsiniz.