3.Ulusal Gastronomi Sempozyumu

1059

Sempozyumun amacı; ülkemiz için hayati önem taşıyan turizm sektöründe gastronominin önemini irdeleyerek, turistik işletmelerimizin ve destinasyonlarımızın turist çekme kapasitelerini artırma yolunda uzmanlarca yapılmış çalışmalar sempozyumda tartışılacaktır.Türk turizmi  yiyecek içeceklerin kalite ve servis sorunlarının derinlemesine tartışılarak çözüm önerileri geliştirilecek bu çalışmaya tüm sektör temsilcilerini bekliyoruz.(Kayıtlar 15 Nisan Çarşamba günü sona erecektir.)

PROGRAM AKIŞI

17 Nisan 2009 Cuma

08:30 – 09:30 Kayıtlar

09:30 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Öğr. Gör. Aydın ÖZDEMİR

POYD Başkanı Volkan ŞİMŞEK

AKTOB Başkanı Sururi CORABATIR

TUROFED Başkanı Ahmet BARUT

Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ahmet AKTAŞ

Akdeniz Üniversite Rektörü Prof.Dr.İsrafil KURTCEPHE

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa AKAYDIN

Antalya Valisi Alaattin YÜKSEL

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY

 

1. Oturum: 10.30-12.30

Başkanı: Prof.Dr.Ahmet AKTAŞ

Konular Ve Panelistler

a.       Türk Mutfağının Dünya Mutfağındaki Yeri: Gazeteci Gurme Yazar Mehmet YAŞİN- Nilhan ARAS

b.      Türk Turizminin Gelişiminde Her şey Dahil Sistemin Etkileri. Cüneyt Kuru(Genel Müdür/Magic Life Water World Hotel)

c.       Bir Pazarlama Aracı Olarak Her Şey Dahil Sisteminin Konaklama İşletmeleri ve Tüketiciler Açısından Avantaj ve Dezavantajları; Yrd.Doç.Dr.Düriye BOZOK,Yrd.Doç.Dr. Nurhan ÇALIŞKAN

d.      Gastronomi Hizmetlerinde Gıda Güvenliği; Kürşat ULUS(Diversey)

e.      Gastronomi ve Din; Doç.Dr.Orhan BATMAN,Doç.Dr. Mehmet SARIIŞIK,Öğr.Gör. Aysu HATİPOĞLU

f.        Her Şey dahil Sisteminin Pazarlama Karması Unsurları Kapsamında Değerlendirilmesi; Arş.Gör.Engin ÜNGÜREN, Arş.Gör.Funda CENGİZ

 

12:30-13:30 Öğle Yemek Arası

 

2. Oturum:13.30-14.45

Başkan: Yrd.Doç.Dr. Sibel GÜLER

Konular ve Panelistler

a.       Yemek Pişirmede Gastronomiye Uzanan Bakış Açısıyla Küreselleşen Yemek; Öğr.Gör. Burak MİL

b.      Turistlerin Seyahat Motivasyonunun Belirlenmesinde Türk Mutfağına Yönelik Durum Değerlendirmesi; Öğr.Gör.Serap İNCEÖZ

c.       Fırında Pişirilen Tavuk Butlarına İnoküle Edilen Cmpylobacter Jejuninin Yaşam Süresi; Doç.Dr.Uğur GÜNŞEN

d.      Genel Müdür Yiyecek ve İçecek Yönetiminde Anlamalımı?Mehmet YILMAZ (Genel Müdür/Venesia Hotel)

e.      Türk Mutfağında Geleneksel İçeceğimiz Bozanın Dünü ve Bugünü; Özlem Kızılkaya,Fügen Durlu ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT

f.        Genç Tüketicilerin Fast Food Alışkanlıklarının Belirlenmesine İlişkin bir Alan Çalışması: Muğla Örneği,  Öğr.Gör.Zekeriya BİNGÖL, Yrd.Doç.Dr.Yıldıray KIZGIN

 

 

14:45 – 15:00  Kahve Arası

 

3. Oturum:15.00-16.15

Başkan: Doç.Dr.Orhan BATMAN

Konular ve Panelistler

a.       Yiyecek İçecek Departman Başarısında Genel Müdür Fonksiyonu; Haluk Tüfekci (Genel Müdür/Turqoise Hotel)

b.      Küreselleşme Sürecinde Gastronomide Yöresel Tatların Turistlerin Destinasyon Tercihlerine ve Ülke Ekonomisine Etkileri; Yrd.Doç.Dr.Gül KÜÇÜKALTAN

c.       Yiyecek-İçecek Departmanlarında Dış Kaynaklardan Yararlanma Üzerine Yönetici Görüşlerinin Belirlenmesi: İstanbul Örneği; Dr. Mustafa SANDIKÇI, Dr. Koray GÜRPINAR, Ögr.Gör. Sabri ÇELİK

d.      Yiyecek-İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler; Yrd.Doç.Dr.Burhan KILIÇ, Öğr.Gör.Özer ŞAHİN

e.      Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Pazarlama Faaliyetlerinde Yöresel Mutfakların Kullanımı: Balıkesir Örneği; Prof.Dr.Necdet HACIOĞLU, Arş.Gör.Göksel Kemal GİRGİN, Arş.Gör.İbrahim GİRİTLİOĞLU

f.        Türk Mutfağında Bozanın Yeri ve Önemi; Menekşe CÖMERT, Fügen Durlu ÖZKAYA,  Özlem KIZILKAYA

 

16:15 – 16:30 Kahve Arası

 

4. Oturum :16.30-17.15

Başkan: Doç.Dr.Uğur GÜNSEN

Konular ve Panelistler

 

a.       Konaklama Sektöründe  Bayan Yöneticilerin Karşılaştıkları Sorunlar; Muazzez TONGUÇ(Genel Müdür/Best Western Khan Hotel)

b.      Rekabet Avantajı Yaratmada Otel Mutfaklarında Gıda Güvenliği Sistemlerinin Kullanılması; Yrd.Doç.Dr.Sibel GÜLER

c.       Turizm İşletmelerinde Zeytinyağlılarımızın Yeri ve Önemi; Fügen DURLU ÖZKAYA, Menekşe CÖMERT, Özlem KIZILKAYA

d.      Özellikli Restoranlarda Menü Planlaması Yapılırken Dikkate Alınan Faktörler(Karayolu Güzergahı Üzerindeki Restoranlar Üzerinde Bir Uygulama); Prof.Dr.Cevdet AVCIKURT, Yrd.Doç.Dr.Murat DOĞDUBAY, Arş.Gör.Mehmet SARIOĞLAN

e.      Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Set Menü Uygulamalarının Yabancı Turist Uygulamalarına Etkisi; Prof.Dr.Bahattin RIZAOĞLU, Öğr.Gör.Fırat BİÇİCİ

f.        Üniversite Düzeyinde Yiyecek-İçecek Eğitiminde Hizmet Kalitesi; Dr.Gonca GÜZEL

                                           

 

   Barmenler Şovu:17.30-18.00

 

18.Nisan 2009 Cumartesi (10:00 – 11.30)

Sektör Oturumu

Başkan:Öğr.Gör. Aydın ÖZDEMİR

Konular ve Panelistler

a.       Türk Mutfağının Tanıtımında Türkçe İsimler; Bayram ERGÜN(Aşçıbaşı/Doğanay Hotel)

b.      Aşçıbaşılarımızın Çalışma Hayatındaki Yaşadıkları Sorunları: Mesut ÖNAL(Aktad Başkanı/Tüm.A.Federasyon Üyesi)

c.       Türk Mutfağının Gelişiminde Derneklerin Rolu Ne Olmalıdır? Ali SELEK(Chef Club Başkanı)

d.      Donanımlı Bir Yiyecek İçecek Müdürü İşletmeye Ne Kazandırır? Hamza YALÇIN(FB&Kalite Müdürü/Trendy Hotels)

e.      Sektöre Gelen Üniversite Öğrencilerinin Meslekte İlerleyeceği Yol Öğr.Gör.Mihrinur GÜLAL

f.        Türk Mutfağının Gelişiminde Aşçıbaşılarımızın Etkinliği. Zeki Açıkgöz(Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı)

g.      Tarım Bakanlığının İşletmelere Destek Ve Yasal Yaptırımları(Antalya Tarım İl Müdürlüğü)

 

SONUÇLAR ÜZERİNE TARTIŞMALAR  (11.30-12.00)

                              

UYGULAMALI KONULAR            Saat:12.00-17.00

 

                   A la carte servis sanatı

                   -Pastacılık Sanatı

                   -Somelier sanatı

                  -Şarap Sunumu Ve Satış Teknikleri

                  -Trancheure ve flambe sanatı

                  -Kokteyl hazırlama teknikleri

                  -Masa ve salon süsleme sanatı

                  -Bar Show

                  -Yiyecek İçecek İşletmelerinde Misafir Diyalogları

                  -Mutfaklarda Yeni Teknoloji Kullanımları

 

NOT: Program üzerindeki son değişiklikler 15 Nisan 2009 da ilan edilecektir.

 

KAYITLAR ve DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:0.242.2297019 / 0.242.5181792