Foto Galeri

Avrupa’nın sürdürülebilir turizm modeli incelendi

984

 

Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Erasmus+ 2014 Teklif Çağrısı döneminde hazırlanıp sunulan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından IPA kaynaklarından desteklenen 2014-1-TR01-KA102-002480 numaralı Sürdürülebilir Turizm başlıklı projenin sonuç raporu açıklandı. Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkililerinin yaptığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

ÖĞRETMENLER ALAN ÇALIŞMASI YAPTI

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) sosyal ortak olduğu proje kapsamında okuldan 4 idareci, 7 öğretmen ile sosyal ortak temsilcilerinin katılımıyla 14 yararlanıcı ilk olarak Hollanda, Amsterdam’da Max Wijnimport kurumu ile çalışma yürütmüştür. Projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürü Ahmet Uyar, Müdür yardımcıları Necati Şevik, İsmail Yücedağ, Hüseyin Güneş, öğretmenler Adem Kurnaz, Nalan Güneş, Mehmet Birer, Şükran Aydoğan, Levent Duman, Ömer Taze, Serdar Ertürk, Alanya Belediyesi’ni temsilen Esen Çetin,  ALTİD’i temsilen Betül Turan katılmışlardır.

ORGANİK MEYVE BAHÇELERİ GEZİLDİ

Proje kapsamında Hollanda’nın Amsterdam, Ledien, Den Haag, Lahey şehirlerinin tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edilmiş, alternatif turizm hareketleri incelenmiştir. Bu bağlamda Amsterdam’da faaliyet gösteren Eko Yeşil Anahtar’a sahip Conscious Otel, organik ürünlerden tekstil ve yatak üreten Coco Mat firması, dünyaca ünlü Keuken Hof Lale Bahçesi, dünyaca ünlü ressam Rembrand’ın Müze Evi, Leiden Üniversitesi, Van Gogh Müzesi, organik meyve bahçeleri, Egmond aan ZEE Rüzgar Çiftliği ve kanallar görülmüştür.

ALMAN SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ ALINDI

Projenin Almanya akışı ise Trade &Tourism Education Centre UG kurumu ile gerçekleştirilmiştir. Projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürü Ahmet Uyar, müdür yardımcıları Necati Şevik, Hüseyin Güneş, öğretmenler Adem Kurnaz, Nalan Güneş,  Şükran Aydoğan, Levent Duman, Ömer Taze, Serdar Ertürk, Gülcan Demirel, Seda Yılmaz, Alanya Belediyesi’ni temsilen Özge Kıldırgıcı, ALTİD’i temsilen Ali Kaptan katılmışlardır. Proje kapsamında Almanya’nın Magdeburg, Wanzleben, Dresden, İlsenburg, Quedlinburg, Halle, Leipzig, Wittenberg ve Ilsenburg şehirlerinin tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edilmiş, alternatif turizm hareketleri incelenmiştir. Bu bağlamda Magdeburg’da faaliyet gösteren BSH Südost Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edilmiş ve okul müdürü Frau Stefanie Dreißig’den Alman mesleki eğitim sistemi hakkında bilgi alınmıştır. Ayrıca Dehoga Alman Otelciler Birliği Başkanı Herr Frank Doepelheuer ziyaret edilmiş ve Alman otelcilik sistemi, eğitim ve işletmecilik yapısı ve Dehoga akademi olarak Türkiye ile yaptığı eğitim projeleri hakkında kendisinden bilgiler alınmıştır. Yine proje kapsamında Haart Oteller Bölgesi gezilmiş, Allstad İlsenburg Hotel, Wald Hotel İlsenburg, Burg Hotel, Kiez Euro Camp ziyaret edilmiştir. Ayrıca proje kapsamında Halle şehrinde bulunan Halloren Çikolata Fabrikası ve Çikolata Müzesi gezilmiştir.

BİSİKLET KULLANIMI TEŞVİK EDİLİYOR

Yapılan gözlemlerde, Hollanda peyniri, Lale Bahçeleri, kanal turları ve yöresel kıyafetleri, doğa ve doğal kaynakların korunması ve kullanımı, güneş ve rüzgar enerjisi, eko otelcilik, fosil yakıt kullanımının önüne geçebilmek için bisiklet kullanımının teşviki, engelli bireylere yönelik turistik tesis oda sayılarının fazlalığı gibi başlıkların pazarlama ve satış konusunda öne çıktığı görüldü.

SOSYO-KÜLTÜREL OBJELER ÖNE ÇIKIYOR

Proje gezileri ile Avrupa ülkelerinde turizmi yaygınlaştırmak ve çeşitlendirmek için sosyo-kültürel objelerin öne çıkarıldığı görülmüştür. Ziyaretler sırasında kayda alınan görüntüler, yaşanan deneyimler, gözlemler ve öğrenilenler eğitim öğretim sürecinde öğrenciler ile paylaşılmaktadır.




Foto Galeri