Foto Galeri

Doğa sporlarına ilgi yoğun

956

 

Doğa Koleji Alanya Deniz İzci Grubu öğrencileri Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Üyesi İzci Lideri Ufuk Uğur ile birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret ettiler. İzciler ziyaretlerinde ALTİD’in Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) aldığı hibeyle hayata geçirdiği Alanya Doğa Sporları Projesi’nin haritalarını incelediler. Öğrencilere trekking çantası ve bu çanta içinde bulunan bölge tanıtım kitapçığı, trekking haritası ve pusula hediye edildi.

“ÇOCUKLARA DOĞA BİLİNCİ AŞILANACAK”

Alanya Doğa Sporları Projesi’nin öğrencilerin kişisel gelişimine fayda sağlayacağını ifade eden İzci Lideri Uğur, “Projede onlarca parkur var. İzcilerimizle bu parkurları gezerek çocuklarımıza doğa bilincini aşılamak istiyoruz” dedi.

HOLLANDALILAR DA HARİTALARINI ALDILAR

Mahmutlar Mahallesi’nden ev alarak 10 yıldır Alanya’da yaşayan Hollandalı Jan Van Lieshout ve Tiny Lieshout çifti de ALTİD’i ziyaret ederek doğa sporları haritası aldılar. ALTİD’in yıllardan beri Alanya turizmine önemli katkılar sağladığını söyleyen Lieshout çifti, “Doğa sporları haritasıyla Torosların eteklerinde dolaşmak bizim için ayrı bir keyif olacak. Alanya’nın dağlık kesimlerinde görülmeye değer çok fazla tarihi yapı ve doğal güzellik var” dediler.

“PARKURLAR EN AZ 30 GÜNDE TAMAMLANIYOR”

ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Alanya Doğa Sporları Projesi’yle alternatif turizme önemli katkı sağladıklarını söyledi. Sili, “Yürüyüş, bisiklet ve cip güzergahlarından oluşan toplam 31 parkur belirledik. En kısa mesafenin 4 buçuk, en uzun mesafenin 30 kilometreyi bulduğu bu parkurlarda talep yaratarak, deniz, kum ve güneş üçlemesi dışında Alanya’mızın tarihi ve doğal güzelliklerini de dünyaya duyurmak istiyoruz. Parkurların tamamının yürünebilmesi en az 30 gün sürüyor. Gezginlerin bu doğal parkurlara büyük ilgisi var” dedi.

PROJE ÖZETİ:

ALTİD’in BAKA finansörlüğünde başlattığı projenin iştirakçileri Alanya Belediyesi, Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK) ve Alanya Tanıtma Vakfı’dır (ALTAV). Alanya yürüyüş, bisiklet ve off-road parkurlarının belirlenerek çizilen harita ile proje kapsamında Alanya doğuda Syedra ve Laertes antik kentlerinden kuzeydoğuda Akdağ Kayak Merkezi, Oba – Alacami, Kızılalan, Aksaray, Basırlı, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar, Gümüşgöze, Burçaklar, Karamanlar, Gedevet, batıda Alara Han, Hamaxia, kuzeyde Küçük Ayasofya tarihi alanı, güneyde Alanya merkezi, Karayolları Mevkii’ni içine alan 56 km genişliği 40 km derinliği ile toplam 2.240 km2’lik alanda birbiri ile bağlanabilen mevcut yollarda trekking, bisiklet ve off-road güzergahları Alanya merkezden başlayarak parkur haritalı bilgilendirme panoları, km’li proje yönlendirme levhaları, yüksek ve dik noktalarda işaret çubukları, dağ bisikleti organizasyonunun da gerçekleştiği Kızılalan Mevkii’nde (2 adet) geçiş köprüleri, bir adedi Cebelireis yamaç paraşütü take off noktası, diğeri de Hıdırelles Kilisesi üstü Yasır Ali Mevkii’ne Alanya panoramik manzara seyir/gözetleme/buluşma amaçlı yapılan 2 kule konulmuştur. 19 yürüyüş/trekking, bisiklet ve off-road/araç parkur güzergahları, 12’si sadece yürüyüş/trekking parkur güzergahları olmak üzere toplamda 31 rota belirlenmiştir.

20 BİN ADET TREKKİNG HARİTASI BASTIRILDI

20 bin adet Trekking, bisiklet parkur haritası ile Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde toplam 20 bin adet parkur tanıtım kitapçığı bastırılmıştır. Basılan harita ve kitapçıklar turizm fuarlarında ve diğer temaslarla dağıtımı ile Alanya’nın ürün çeşitlendirmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca Alanya otellerinde, acente ve tur operatörleri kanalıyla da broşür ve harita dağıtılacaktır. Proje kapsamında tamamlanan km’li yönlendirme levhaları ile bir kişinin kaybolmadan bölgeyi kolaylıkla gezmesi sağlanmaktadır. Son yıllarda ilgisi gittikçe artan bir mevkii için de oryantiring haritası hazırlatılmıştır.




Foto Galeri

Doğa sporlarına ilgi yoğun