DOĞUDA Demirtaş, batıda Alarahan ve kuzeyde Akdağ sınırlarından oluşan doğa sporları ve bisiklet güzergahı çalışmaları; Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Doğa Sporları Kulübü’nün (ALDOSK) katkılarıyla sürüyor.
‘TURİZM KIRSALA YAYILACAK’
ALTİD toplantı salonunda konuyla ilgili yapılan görüşmede; güzergah tespiti, GPS (Global Positioning System-Küresel Konumlama Sistemi)koordinatlarının tamamlanması ve haritalandırma çalışmaları detayları masaya yatırıldı. ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Saim Kanlı, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Yönet, ALDOSK üyesi Mehmet Zafer Peker ve Betül Turan’ın katıldığı toplantıda kırsal kesim ekonomisinin canlandırılarak köylülerin de turizmden pay almasının hedeflendiği vurgulandı.
HEM SPOR HEM KÜLTÜR
Haritalama çalışmalarının yapıldığı güzergahta bulunan Alanya’nın 6 kilometre kuzeybatısındaki (Elikesik Köyü-Pamphylia Bölgesi) Hamaxia (Sinek Kalesi), Alanya’nın 25 kilometre doğusundaki Laertes (Dağlık Kilikya), Alanya’nın 37 kilometre batısındaki Alarahan, Kızılalan’dan Çıplaklı’ya inen 5 kilometrelik tarihi yayla yolu, Alanya Kalesi, Alanya’nın 20 kilometre doğusundaki Syedra Antik Kenti ve Alanya’nın 10 kilometre kuzeyinde bulunan Hıdırellerz Kilisesi gibi tarihi yerler de ön plana çıkarılarak kültür turizmine katkı sağlanacak.
‘TURİZM ÇEŞİTLENECEK’
Dünya genelinde doğa ve spor turizminin giderek yaygınlaştığını belirten yetkililer, “Dünyayı saran hava kirliliği ve betonlaşmaya paralel olarak doğada vakit geçirmek isteyen insan sayısı giderek artıyor. Alanya’nın sahil kesimleri dışında tarihi alanlarını sportif aktivitelerle birleştirerek turizmi çeşitlendireceğiz. Alanya doğasından hem yerleşik insanlarımız hem de otellerimizde kalan misafirlerimiz faydalanacak. Tarihi bölgeleri, camileri, faal çeşmeleri ve mola yerleri gibi haritalarda işaretli olan noktaları gezmek isteyenler aynı zamanda köy ekonomisine de katkıda bulunmuş olacak” dediler.