Turizm ve gıda sektöründe faaliyet gösterenlerin katıldığı seminere konuşmacı olarak Antalya Tanm İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Veysel Çelik ve Gıda Denetçisi Nuh Demirekin katıldı. ALTİD Yönetim Kurulu üyesi Burhan Şili’nin açılış konuşmasını yaptığı seminere katılım oldukça yüksekti.
Gıda güvenliğinin dünyada yeni bir kavram olduğunu söyleyen Çelik, Dünya Sağlık Öcgütü’nün verilerine göre dünyada hastalıklann yüzde 72’sine yiyeceklerin neden olduğunu anlattı. Çelik’in ardından söz alan Demirekin ise, satışa sunulan üıünlerin son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve bozulmamış olması gerektiğini bildirdi. Bunu sağlayabilmek için `Üretici, tüketici ve denetici el ele’ sloganıyla yola çıktıkla rını dile getiren Demirekin, “İşletmelerde çiğ ve pişmiş ürünler farklı ortamlarda muhafaza edilmeli. Gıda ve temizlik ürünleri kesinlikle bir arda bulunmamalı. İşletmelerde kullanılan malzemeler hijyenik olmalı. Kullanılan ürünler Tanm ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmış olmalı. Depolarda her ürün türüne göre birbirinden ayrılmalı. Özellikle domuz mamullerinin işlenmesinde ayn bir hat oluşturulmalı İşletmenin içi kadar işletme dışının da hijyenik olması önemli. iletmeye alman ürünlerin işlenip tüketilmesine kadar tüm aşamalardan işletme sahipleri sorumludur dedi.