2022aralık – ALTİD https://altid.org.tr Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Tue, 16 Jan 2024 10:07:56 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=7.0.2 Corendon GZP’ye yeniden uçacak https://altid.org.tr/genel/corendon-gzpye-yeniden-ucacak/ Thu, 12 Jan 2023 07:39:27 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17597 Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Pandemi döneminde Gazipaşa-Alanya Havalimanı operasyonlarını iptal eden Corendon, 23 Nisan’da uçuşlarına yeniden başlayacak.” dedi.

Hollanda Utrecht’teki Vakantiebeurs Turizm Fuarı 11 Ocak itibariyle kapılarını açtı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) organizasyonuyla 300 metrekarelik stant alanında Türkiye tanıtımı yapıldı. 2020’de düzenlenen fuarı 100 bin 797 kişi ziyaret etmişti. Pandemi nedeniyle ara verilen fuara bu yıl yine 100 binin üzerinde ziyaretçinin katılacağı öngörülüyor. Fuara bu yıl 100 ülkeden 850 kurum ve kuruluşun katıldığı bildirildi. Fuarda Alanya’yı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) temsil ediyor. Türkiye standı içerisinde yer aldığımız fuara, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Alanya’dan çok sayıda turizmci katıldı.
‘3 YIL ARADAN SONRA YENİDEN’
Halka kapalı olan fuarın ilk gününde turizm profesyonellerinin ilgisi oldukça yoğundu. Alanya adına görüşmeler yapan ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, sevindirici bilgiler verdi. Dahaoğlu “Hollanda’nın en büyük tur operatörü Corendon’un 3 yıl aradan sonra tekrar Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) uçacağını öğrendik. Pandemide ara verdikleri operasyona bu sezon 15 bin 500 Hollanda’dan, 9 bin 500 Danimarka’dan toplam 25 bin yolcu ile devam edecekler. 23 Nisan-31 Ekim arasında haftada 3 gün Hollanda Amsterdam’dan, 11 Mayıs-22 Ekim arası haftada 2 gün Danimarka Kopenhag ve Billund’dan gerçekleşecek olan uçuşların yüzde 10’u reklamlara başlanmamış olmasına rağmen şimdiden satılmış durumda.
‘ALANYASPOR’UN DA SPONSORU’
Corendon Kurucu Ortağı Atılay Uslu, uçuşlara talebin artması ve partnerlerimizin de destek vermesi halinde ek uçak koyabileceklerini, mevcut uçak sayısını iki katına çıkarabileceklerini belirtti. Fuarda 600 metrekarelik bir stantla yer alan Corendon, 34 alt katılımcısı ile birlikte hizmet veriyor. Geçtiğimiz yaz sezonunda üst yönetim kadrosuyla Alanya’ya gelen Atılay Uslu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ALTİD Başkanı Burhan Sili tarafından ağırlanmış, Alanya’ya 2023 için daha yoğun bir operasyon yapmaya söz vermişti. Bildiğiniz gibi Corendon, Alanyaspor’un da sponsoru ve Alanya’ya ayrı bir önem veriyor. Corendon ayrıca 2023 sezonunda Antalya-Alanya bölgesine 250 bin Hollanda, Belçika ve Danimarka yolcusu getirmeyi planlıyor” dedi. Fuarın oldukça yoğun başladığını belirten Mehmet Dahaoğlu, Alanya için nice güzel haberler vermeyi umduklarını belirtti.

]]>
ALTİD üyelerine profesyonel destek https://altid.org.tr/genel/altid-uyelerine-profesyonel-destek/ Wed, 28 Dec 2022 13:03:16 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17589 Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski Müdürü Muharrem Kaya, kurmuş olduğu danışmanlık şirketiyle sosyal güvenlik alanında hizmet veriyor. Bu bağlamda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sili ile protokol imzalayan Kaya, ALTİD üyelerine bilgi birikimini aktaracak ve güncellenen İŞKUR ve SGK mevzuatları ve teşvikler hakkında danışmanlık verecek.
‘SGK VE İŞKUR MEVZUATLARI YAKINDAN TAKİP EDİLECEK’
Protokolle ilgili bilgi veren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “ALTİD özelinde kendisiyle bir protokol imzaladık. SGK ve İşkur konularında, yeni çıkan mevzuatlarla alakalı bilgilendirme ve karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm üretiminde kendisinden profesyonel destek alacağız. Tüm üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

]]>
Tanıtımda güç birliği yapıldı https://altid.org.tr/genel/tanitimda-guc-birligi-yapildi/ Thu, 15 Dec 2022 14:11:16 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17568 Aynı zamanda Alanya Tanıtım Vakfı Başkanı olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Vakfımızda güç birliği oluşturduk. Şehir tanıtımımızı tüm kurumlarımızla ahenk içinde sürdüreceğiz” dedi.

Aynı zamanda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel öncülüğünde tanıtım toplantısı yapıldı. Pandemi süreci sonrasında artan turizm hareketliliğinin daha ileri seviyeye taşınması için yapılan görüşmelere Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve ALTAV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
‘DAHA UZAK VE YENİ PAZARLARI HEDEF ALDIK’
Alanya tanıtımının ahenk içinde tüm kurumlarla tanıtılmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Adem Murat Yücel, ALTAV’ın, şehrin tüm dinamiklerini kucaklayan, tanıtımda bir marka değeri oluşmuş, büyükelçilikler ve bakanlıklar nezdinde tanıtım denince akla gelen bir kurum olduğunu söyleyerek, “Vakfımızda güç birliği oluşturduk. Şehrimizin tüm kurumlarıyla ahenk içinde yapılacak tanıtım modellerini masaya yatırdık. Şehrin tarihini, kültürünü, turistik alanlarını, yöresel lezzetlerini, sosyal ve kültürel etkinliklerini daha uzak ve yeni pazarlara anlatmak için projeler oluşturduk. Devlet katkı paylarından en yüksek verimi alabilmek için çalışmalar başlattık” dedi.
‘YEREL LEZZETLERLE TANINACAĞIZ’
Alanya şehrini 12 ay boyunca aktivitelerle donattıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Turistler gittikleri ülkede kendi ilgilerine ve kişisel tercihlerine göre hareket ederler fakat hepsinin bir ortak noktası vardır. Kesiştikleri bu ortak nokta gastronomidir. Bu alanda Alanya’mızı bir noktaya taşıdık. Yerel lezzetlerimizle uluslararası alanda daha tanınır hale gelmek istiyoruz” dedi.
‘TANITIM FİLMLERİ HAZIRLANIYOR’
Şehrin turizm sektörünü destekleyen tanıtım filmleri üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yücel, sosyal medya üzerinden bu tanıtım filmlerinin fenomenler tarafından paylaşılacağını dile getirerek, “İzleyiciler şehrin güzel manzaralarını, önemli yapılarını, eğlence hayatını ve daha fazlasını imaj videolarında izleyerek Alanya’nın tatil için tercih edilebilir ve keşfe açık bir yer olduğunu hissetmesini sağlayacağız” dedi.

]]>
‘Siber güvenlik’ konuşuldu https://altid.org.tr/genel/siber-guvenlik-konusuldu-2/ Thu, 15 Dec 2022 11:46:27 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17565 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ofis yetkilisi Oğuzhan Ataman ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) temsilcisi Dr.Erhan Çelik, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Yapılan toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının genç istihdamı programı kapsamında turizmde nitelikli personel yetiştirmek için BAKA, ALTİD, ALKÜ ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) işbirliğinde yapılması planlanan eğitim programı üzerinde görüşme sağlandı. Siber güvenlik alanında da işletmelerin talepleri alındı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Siber Vatan Programı hakkında BAKA personeli tarafından bilgi verildi.

]]>
ALTSO’ya ‘Tebrik ziyareti’ yapıldı https://altid.org.tr/genel/altsoya-tebrik-ziyareti-yapildi/ Fri, 09 Dec 2022 14:55:59 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17557 Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni başkanı Eray Erdem’i makamında ziyaret ederek tebrik etti.

]]>
ALKÜ Akademisyenlerinden ALTİD’e Ziyaret https://altid.org.tr/genel/altide-akademik-ziyaret/ Fri, 09 Dec 2022 13:13:39 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17553 Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Burçin Cevdet Çetinsöz, Dekan Yard.Dr.Öğretim Üyesi Aydın Çevirgen ve Dekan Yard.Dr.Öğretim Üyesi Sertaç Sert, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Kurulu sonrasında başkanlık görevine devam eden Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ve yönetimine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular. Ziyarette ileriye dönük yapılabilecek ortak çalışmalar da görüşüldü.

Memnuniyetini dile getiren Başkan Sili, “Akademik alanda yapılan çalışmalarla sektörümüzü daha iyi noktalara taşıyoruz. Üniversitemizle her fırsatta güç birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

]]>
TGA toplantısı yapıldı https://altid.org.tr/sektorel/tga-toplantisi-yapildi/ Thu, 08 Dec 2022 08:30:02 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17546 Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında yapıldı. Sektördeki güncel gelişmeler, TGA gündemindeki konular, ileri döneme yönelik proje ve beklentilerin değerlendirildiği toplantıya Akdeniz temsilcisi olan TGA ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve diğer üyeler katıldı.

]]>
Sahil planlamaları görüşüldü https://altid.org.tr/genel/sahil-planlamalari-gorusuldu/ Wed, 07 Dec 2022 15:00:37 +0000 https://www.altid.org.tr/?p=17549 Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Belediyesi birim amirleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda sahil düzenlemeleri ve Mavi Bayrak çalışmaları koordinasyonu ve planlamaları görüşüldü.

]]>