Foto Galeri

Turizme bilimsel katkı

953

 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) sahipliliğinde Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesinin ortaklığında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından finanse edilen projeye, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) proje iştirakçileri olarak katkıda bulunacak.

 

“Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”nin amacı, “Alanya turizm sektörünün özellikle konaklama alanında, kümelenme yaklaşımı izlenerek mevcut durumunun incelenmesi, geleceğe yönelik gelişme potansiyeli değerlendirilerek, rekabetçiliği geliştirilmiş ve sürdürülebilirliği sağlanmış bir küme oluşumu için ‘Kümelenme Stratejik Yol Haritası’nın hazırlanması ile bunun hayata geçirilmesini temin etmek üzere gerekli organizasyonların tasarlanması” olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede öncelikle sektörün, konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeleri ile bunlara mal veya hizmet ya da bilgi ve belge sunarak katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir dizi görüşmeler ve çeşitli toplantılar düzenlenerek ve bunların sonucunda ulaşılan bulgular esas alınarak ileriye yönelik, ilk yıl ayrıntılı olmak üzere beş yıllık bir dönem için “Stratejik Yol Haritası”nın tasarlanması planlanmıştır. “Alanya Turizm Sektörü Kümelenme Stratejisinin Geliştirilmesi Projesi”, proje ile ilgili etkin sonuçlara ulaşılabilmesi açısından, sektörün turizm konaklama alanında faaliyetlerini sürdüren işletmeler ve bunlarla ilgili paydaşlarla, katılımlı ve işbirliğine dayalı bir süreçte yürütülmesi öngörülmüştür. Alanya HEP Üniversitesi’nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısında kürsü konuşmaları da yapıldı:

“4 MİLYON CİVARINDA TURİST AĞIRLIYORUZ”

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili: “Alanya 1950’li yıllarda turizme girmiş bir bölge. 301 Bakanlık belgeli tesisimiz var ve bu tesislerde yaklaşık 125 bin yatak sayısı mevcut. Ve bir o kadar da Belediye belgeli tesisimizle konaklama sektöründe Türkiye’nin yüzde 10 kapasitesini, Antalya bölgesinin de yüzde 30 kapasitesini alan hacme sahibiz. Alanya’da her sene 4 milyon civarında turist ağırlıyoruz. Bu proje kapsamında paydaşlarımızla yapacağımız görüşmelerde, istatistiksel çalışmalarla sektörümüzün artı ve eksi değerlerini masaya yatırarak turizm sektörünün geleceğine dönük somut adımlar atabilecek ve bölgesel turizm stratejimizi oluşturabileceğiz.”

“ALANYA YÜKSEK KAPASİTELİ BİR BÖLGE”

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen: “Alanya, ilçe olmasına rağmen şehir gibi görünen, her anlamda yüksek kapasiteli bir bölge. Burada yapılacak doğru çalışma, gerçekçi veriler ve iyi analizler bundan sonra yapılacak daha kapsamlı bir kümelenme programı için büyük önem arz ediyor. BAKA olarak Alanya’nın kümelenme yaklaşımına destek olmaktan mutluyuz.”

“KRİZ SÖYLEMLERİNE KARŞI İYİ ÇALIŞMA”

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erol Sayın: “Projenin, sektörün geleceğini yönetmek adına çok iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Turizm sektöründe oluşan kriz söylentilerine yönelik iyi bir çalışma olacak.”

“BELEDİYE OLARAK DESTEK VERECEĞİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel: “Turizmin lokomotifi olan konaklama tesislerimize mal ve hizmet sağlayan sektörlerin uyum içerisinde hareket ederek bölgemize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ortaya çıkarılacak yol haritasının başarıya ulaşması için elimizden gelen desteği Belediye olarak vereceğiz.” Konuşmalar sonunda Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Profesör Dr. Murat Ali Dulupçu, projenin sunumunu yaparak tanıtım programını tamamladı.

 




Foto Galeri

Turizme bilimsel katkı
Turizme bilimsel katkı