Foto Galeri

Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Çalıştayı Antalya’da yapıldı

980

Bu araştırmada yaklaşık 400 kişi ile toplam olarak 500 saat süreli sözlü görüşmelerin yapılması ve bu sözlü tarih görüşmelerine dayalı olarak ayrıca üç bölümlük Türkiye turizm tarihi konulu TV belgeseli,  üç ciltlik kitap ve çok sayıda bilimsel makalenin hazırlanması da öngörülmektedir. Yapılacak görüşmeler ses ve görüntü kayıtlı olarak gerçekleştirilecek ve görüşme kayıtları Anadolu Üniversitesi ve Tarih Vakfı arşivlerinde günümüzün ve geleceğin araştırmacılarının yararlanmasına sunulacaktır.

 

Araştırma kapsamında görüşme yapılacak, Türkiye turizminin geçmişine ve gelişme aşamalarına yakından tanıklık etmiş kişilerin belirlenmesi noktasında derneğimiz sizi “Kaynak kişi” olarak bildirmiştir. Görüşme yapılacak kaynak kişilerin belirlenmesi amacıyla 22 – 23 Şubat 2013 tarihlerinde İstanbul’da bir çalıştay düzenlenmiştir. Araştırmada en doğru kişilerle görüşmeler yapabilmek amacıyla, Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı’nın ikincisi, 27 Nisan 2013, Cumartesi günü, Antalya’da, Marina Puding Butik Otel’de düzenlendi.  

 


Konu ile ilgili Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı’nın ikincisi, Antalya Kaleiçi’nde bulunan Marina Puding Butik Otel’de gerçekleştirildi. Araştırmada kaynak kişi olarak görüşme yapılacak kaynak kişilerin belirlenmesi amacıyla 22 – 23 Şubat 2013 tarihlerinde İstanbul’da da daha önce bir çalıştay düzenlenmişti.


Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması konulu çalıştayda açılış konuşması yapan Proje Yöneticisi Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK,  araştırma kapsamında Türkiye genelinde turizm, otelcilik, seyahat, yeme-içme işletmeciliği, vb alanlarda yatırımcı, işletmeci, üst, orta ve alt düzey çalışan düzeylerinde görev almış kişilerin deneyimlerinin ve tanıklıklarının gelecek kuşaklara aktarılması amaçlandığını söyledi. Araştırmanın sözlü tarih görüşmesi içeriğinde gerçekleştirileceğini de söyleyen Kozak, “Araştırmada yaklaşık 400 kişi ile toplam olarak 500 saat süreli olacak görüşmelerin yapılması öngörülmektedir. Görüşmeler, ses ve görüntülü olarak kayıt altına alınacak ve görüşme kayıtları Anadolu Üniversitesi ve Tarih Vakfı arşivlerinde günümüzün ve geleceğin araştırmacılarının yararlanmasına sunulacaktır. Ayrıca, sözlü tarih görüşmelerine dayalı olarak üç bölümlük TV belgeseli ile üç ciltlik kitap ve çok sayıda bilimsel makalenin hazırlanması öngörülmektedir.”dedi.


Antalya’da turizmin geçmişini araştırmak ve gelecek nesillere bırakmak adına Çalıştayın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Avni Aker Çalıştay sonrası belirlenecek isimler ile belirlenecek bir takvime göre bir araya gelinerek görüşmeler yapılacağını söyledi. Çalıştay da ayrıca Tarih Vakfı Uzmanlarından Gülay Kayacan “Sözlü Tarih nedir ?” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü duayen turizmci Avni Aker’in yaptığı Çalıştaya turizmin duayen

isimlerinden birçok kişi katıldı. İşte çalıştaya katılan isimlerin listesi : Bahattin Özdemir, Enis Erdem Ece, Sunutay Gönen, Giray Ercenk, Gülçin Güner, Ramazan Aslan, Emin Demir, Salih Çene, Mehmet Özdemir,Orhan Sancar, Fehmi Köfteoğlu, Şule Billur, Halil Öncü, Abdullah Tekin, Hüseyin Çimrin, Ömer Selçuk Gür, Selami Gez.

(turizmdosyası)




Foto Galeri